Freitag, 21. Oktober 2016

SUPA OD HOKKAIDO BUNDEVE



Sa hokkaido bundevom možemo napraviti supu na više stotina načina sa koprom, šljivama, kaduljom, kokosovim mlijekom i kozicama, paprikom i kukuruzom ili jednostavnu i biljnu/vegeterijansku za koju su nam potrebne namirnice:

1 kg                                      Hokkaido bundeve
2 kom                                   Luka
4 kom                                   Krompira
2 kom                                   Mrkve 
30 gr                                     Maslaca
1250 ml                                 Vode
100 ml                                   Vrhnja
2 supene kašike                     Peršuna (sjeckani)
Od začina sol, biber, šećer i  muškatni oraščić.

Priprema:
Za spremanje ovog recepta potrebno nam je oko 25 minuta.
Bundevu oguliti, odstraniti sjemenke i isjeći. Luk, krompir i mrkvu oguliti i isjeći u kockice. Najbolje sve isjeckati sa mehaničkim ili električnim sjeckom za voće i povrće.
Na istopljeni maslac dodati luk i propržiti. Na to dodati ostalo povrće i sve zajedno propržiti. Dodati vodu i kuhati oko 20 minuta. Sa štapnim mikserom sve umiješati i dodati začine. Na kraju umiješati vrhnje i posuti peršunom.

U ovu supu možete dodati i neko drugo povrće. Ukus se neće previše mijenjati, samo boja ako dodate puno zelenog povrća.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen