Sa hokkaido bundevom možemo
napraviti supu na više stotina načina sa koprom, šljivama, kaduljom, kokosovim
mlijekom i kozicama, paprikom i kukuruzom ili jednostavnu i biljnu/vegeterijansku
za koju su nam potrebne namirnice:
1 kg Hokkaido
bundeve
2 kom Luka
4 kom Krompira
2 kom Mrkve
30 gr Maslaca
1250 ml Vode
100 ml Vrhnja
2 supene kašike Peršuna (sjeckani)
Od začina sol, biber, šećer
i muškatni oraščić.
Priprema:
Za spremanje ovog recepta
potrebno nam je oko 25 minuta.
Bundevu oguliti, odstraniti
sjemenke i isjeći. Luk, krompir i mrkvu oguliti i isjeći u kockice. Najbolje sve
isjeckati sa mehaničkim ili električnim sjeckom za voće i povrće.
Na istopljeni maslac dodati luk i
propržiti. Na to dodati ostalo povrće i sve zajedno propržiti. Dodati vodu i
kuhati oko 20 minuta. Sa štapnim mikserom sve umiješati i dodati začine. Na kraju
umiješati vrhnje i posuti
peršunom.
U ovu supu možete dodati i neko drugo povrće. Ukus se neće previše mijenjati, samo boja ako dodate puno zelenog povrća.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen