Mittwoch, 14. Dezember 2016

KOKOSOVO ULJE


U zadnjih desetak godina nije bilo popularno na našim prostorima, kao što je bilo kod stanovnika azije i pacifika, ali obožavatelji zdravog kuhanja uveli su u našu ishranu kokosovo ulje.

Zbog svog ljekovitog djelovanja i visine nutritivne vrijednosti predlaže se korištenje ovog ulja u svakom domaćinstvu. Upotrebom ovog ulja jačate imunitet, ubrzava metabolizam, potiče mršavljenje i poboljšava probavu, kao i to da utječe na zaštitu srca i krvnih žila.

Osim što je korisna namirnica alternativne medicine, takođe je korisna namirnica i u kozmetici. Tako da utječe i poboljšava izgled kože, kose i noktiju, koje prirodno hrani i njeguje, te im pruža sjaj i zdravlje. Idealna namirnica ne samo za žene, nego za cijelu porodicu i one koji vode brigu o svome tijelu.

Za upotrebu se preporučije 100% hladno presovano kokosovo ulje. Na temperaturi do 25°C ulje je krute teksture i ima mliječnu boju, tako da izgleda kao mast. Preporučuje se za prženje, pečenje, kuhanje, kao namaz, a i dodatak salatama, toplim i hladnim pićima.

Prehrambene vrijednosti na 100g:

Kalorijska vrijednost      898 Kcal/3692 kJ
Bjelančevine                     <0,1 g
Ugljikohidrati                    <0,1 g
Masnoće                            99,8 g
Laurinska kiselina            59,1 g




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen